kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Na jeseň pozor na zlodejov!

Počas jesene evidujú  poisťovne vlámania prevažne do bytov či rodinných domov. Vykradnutých bytov je v priemere 59%, nasledujú krádeže v rodinných domoch (32%). Vlámania do chát či chalúp sú počas jesene zriedkavejšie. Zlodeji hľadajú cestu často cez okno ale aj vchodové dvere.

 V cudzej domácnosti zlodeji nielen kradnú, ale aj varia či spia

Poisťovne evidujú rôzne prípady vlámania sa do domácnosti.  V istom prípade sa napríklad do príbytku vlamači dostali po tom, ako rozbili okno, pričom tam mali variť aj spať. Z domácnosti zmizlo všetko, čo sa zobrať dalo vrátane kozmetiky a detských hračiek.

Pozor aj na nepozornosť pri odhadzovaní snehu

Práve okamih pri odhadzovaní snehu využil zlodej na to, aby sa dostal do domácnosti. Majiteľ  nehnuteľnosti odpratával sneh na druhej strane od vchodu, pričom dvere nechal odomknuté. To využil zlodej a z domu si zobral, čo sa dalo.

Opatrne s ohňom v krbe

Aj pri kúrení v krbe treba byť opatrní. Poisťovňa eviduje prípad, keď zhorela
strecha a celé podkrovie. Príčina zatiaľ známa nie je, no najväčšia pravdepodobnosť je, že sa oheň rozšíril z horiaceho krbu.

Čo vám možno vyčarí úsmev na perách, ale skutočne sa stalo... :

„susedia vedľa nás sa nám pri rekonštrukcii prevŕtali do obývačky“,

„dcéra dala panvicu na sporák, zaspala, olej sa vznietil a nastal požiar“,

„deti boli samé doma a neviem ako podpálili kotolňu“,

„dieťa pravdepodobne vidličkou poškriabalo televízor“,

„do elektrickej skrinky sa dostala žaba, poškodila rozvody a následne sa pokazili elektrospotrebiče“,

„bola som doma, zrazu som počula praskot a dvojročná kuchynská linka sa zosypala“,

„večer som zatvoril sliepky do kurína a ráno som zistil, že tam nie sú. Mal som poškodený aj plot“.


Poistenie zabezpečí nielen náhradu škôd na dome, byte, či zariadení domácnosti, ale je potreba mať taky dojednané aj profesionálne nonstop asistenčné služby pre prípad havarijných situácií napríklad u spoločnosti UNITED ASSISTANCE s.r.o. (www.18227.sk).