kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Za koľko budeme tankovať? Na nafte tento týždeň ušetríte, ak však tankujete benzín, máte smolu

Benzín by sa mohol vydať na cestu zdražovania, nafta však ešte aspoň dva týždne pôjde opačným smerom.

Ceny ropy zaznamenali minulý týždeň pokles, nakoľko sa ukazuje, že dohoda o znížení produkcie krajín OPEC + a G-20 bude pravdepodobne nedostatočná, keďže sa odhaduje, že dopyt po rope mohol vďaka koronavírusu klesnúť až od 20 do 35 miliónov barelov denne. Pokles produkcie ropy o približne 10 miliónov barelov denne je tak nedostatočný, pretože na trh sa dostáva aj napriek zníženiu produkcie stále viac ropy, ako sa spotrebuje, čo vytvára tlak na pokles cien čierneho zlata. Výhľad pre ceny ropy ostáva z krátkodobého hľadiska klesajúci, no v dlhodobom horizonte sa dá očakávať, že ak dôjde k zmierňovaniu blokovacích opatrení, dôjde k obnove dopytu po rope a cena opäť začne rásť.
Analytik spoločnosti X-Trade Brokers, Lukáš Lipovský očakáva, že ceny benzínu na Slovensku by mali počas tohto týždňa zaznamenať nárast do dvoch centov za liter, pričom ceny dieslu by mali zaznamenať pokles do 5 centov za liter oproti priemerným cenám z minulého týždňa. Budúci týždeň by mali ceny benzínu zaznamenať nárast do 1 centu za liter, pričom ceny dieslu by mali klesnúť do 8 centov za liter oproti priemerným cenám z minulého týždňa. O 2 až tri týždne očakávame, že ceny benzínu zaznamenajú pokles do dvoch centov za liter, pričom ceny dieslu zaznamenajú pokles do 10 centov za liter oproti priemerným cenám z predchádzajúceho týždňa. Ceny PHM na Slovensku sa minulý týždeň nezmenili.

Ako sa v priebehu týždňa od 20. do 24. apríla približne zmení cena palív?


Benzínové autá

 

  • Pri objeme nádrže 40 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 45,44 €, budúci týždeň to bude približne 46,23 €, priplatíte si 0,79 €.
  • Pri objeme nádrže 50 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 56,80 €, budúci týždeň to bude približne 57,78 €, priplatíte si 0,98 €.
  • Pri objeme nádrže 60 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 68,16 €, budúci týždeň to bude približne 69,34 €, priplatíte si 1,18 €.


Naftové autá

 

  • Pri objeme nádrže 40 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 42,80 €, budúci týždeň to bude približne 40,87 €, ušetríte 1,93 €.
  • Pri objeme nádrže 50 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 53,50 €, budúci týždeň to bude približne 51,09 €, ušetríte 2,41 €.
  • Pri objeme nádrže 60 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 64,20 €, budúci týždeň to bude približne 61,31 €, ušetríte 2,89 €.

 

Autor: Filip Kadlečík

Zdroj: autobild.pluska.sk