kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Razantný rast cien palív neprichádza, august sa začína pozitívne: Toto nás čaká na čerpačkách

Kvôli náhlemu poklesu cien palív zapríčinenému šírením koronavírusu sa odborníci báli, že môže prísť i rovnako rýchly rast. Zatiaľ tomu však nič nenasvedčuje.

Ceny ropy zaznamenali počas minulého týždňa pokles, nakoľko v mnohých štátoch sveta dochádza k pokračujúcemu sa šíreniu koronavírusu. Mnohé krajiny, ako napríklad Belgicko, museli vďaka tomu pristúpiť k obnove niektorých opatrení s cieľom zamedziť šírenie vírusu, čo vedie k spomaleniu hospodárskeho rastu. Taktiež aj štvrtkové údaje poukázali, že nemecké HDP zaznamenalo v Q2 2020 výraznejší pokles ako sa očakávalo, čo vyvoláva obavy z pomalšieho hospodárskeho oživenia, ako sa pôvodne očakávalo.
Na druhej strane treba poznamenať, že dodatočné fiškálne stimuly zo strany EÚ a plánované stimuly zo strany USA by mali pomôcť podporiť hospodárske oživenie. Vyhliadky na najbližšie týždne sú však pochmúrne. Ceny ropy by vďaka slabšiemu hospodárskemu oživeniu mohli zaznamenať pokles, čo by viedlo aj k zlacneniu PHM na Slovensku.
Na základe vývoja cien PHM v Rotterdame očakávame, že ceny dieslu zaznamenajú v priebehu dvoch až troch týždňov pokles od jedného do dvoch centov za liter oproti priemerným cenám z predchádzajúceho týždňa. Priemerné ceny benzínu na Slovensku zaznamenali počas minulého týždňa nárast o 0,1 centu za liter, pričom ceny dieslu sa oproti priemerným cenám z predchádzajúceho týždňa nezmenili.

Autor: Filip Kadlečík

Zdroj: autobild.pluska.sk