kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Pozor pri kúpe diaľničnej známky! Ročná nemusí byť na rok

Pamätáte si ešte na časy, kedy ste si v polke roka chceli kúpiť ročnú diaľničnú známku, no akosi sa vám to neoplatilo, keďže jej platnosť vypršala po necelom roku? Na predaj sú momentálne 2 typy diaľničných známok, pri ich kúpe buďte obozretný!


Na Slovensku máme približne 622 kilometrov spoplatnených ciest, ktoré sú označené ako D1, D2, D3, D4 a rýchlostné cesty R1, R2, R4 a R6. Aby ste na nich mohli vstúpiť so svojim motorovým vozidlom musíte mať k dispozícií diaľničnú známku, v opačnom prípade vás pravdepodobne neminie "darček" v podobe pokuty. Za tento priestupok vám hrozí pokuta od 100 do 500€, v prípade, že ju uhradíte do 15 dní, štát vám odpustí 50€. V blokovom konaní môžete byť ľahší o 50 až 200€.


Poďme sa ale pozrieť na systém objednávania, ktorý nájdete na webových stránakch eznamka.sk. Aj napriek tomu, že od začiatku tohto roka si môžete vybrať 365-dňovú diaľničnú známku, stále sa môžete prekliknúť na tú, ktorá sa vám v tomto pokročilom mesiaci v rámci roka oplatí menej. Jej platnosť totižto vyprší 31.1.2021. Pri objednávaní či už na webových stránkach, prípadne prostredníctvom aplikácie na smartfónoch tak buďte obozretný!

Autor: Michal Čabaj

Zdroj: autoviny.sk