kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Rada nad zlato: v prostriedkoch hromadnej dopravy sa nerozprávajte

Doba pokročila a zákaz rozprávania už neplatí len medzi vodičom a cestujúcim.

Teraz sa odporúča, aby sa radšej nerozprával ani cestujúci s cestujúcim. Mnohí z nás by toto odporúčanie rozšírili aj za dvere prostriedkov hromadnej dopravy. Rozprávanie by mohlo byť neodporúčané na uliciach, vo výťahoch, či chodbách panelových domov. A niekedy by sa zišlo, keby sa odporúčanie nerozprávať rozšírilo aj priamo do domácností. To viete, aby sa zabránilo šíreniu vírusov. Pozitívny efekt by to však nemalo len na zníženie šírenia vírusu, ale istotne by sa znížilo aj šírenie blbých rečí.

Už dlho platí, že ticho lieči. Dnes dokonca dvakrát. Ešte keby sa na sociálnych sieťach odporúčalo mlčať, to by už bola skutočne rada nad zlato.

Po vzore francúzskych odborníkov sa do výzvy radšej mlčať pridal aj bratislavský dopravný podnik DPB prostredníctvom statusu na sociálnej sieti. DPB odporúča ľuďom, aby sa v mestskej hromadnej doprave nerozprávali, a to z dôvodu zníženia rizika prenosu vírusu. Rovnako odporúča nosiť respirátor.

Rozprávanie je dokázateľne infekčnejšie ako dýchanie a dokonca infekčnejšie ako kýchnutie.

Takže mlčte! A v prostriedkoch hromadnej dopravy tiež. A už mlčím aj ja.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR