kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Dajte si pozor na tieto odťahovky! Môžu vás vyjsť poriadne draho a poisťovňa vám nemusí preplatiť opravu

Pozor na lovcov nehôd

Komu zavolať? Kto mi odtiahne auto? A kam vlastne? To sú otázky, ktoré preletia hlavou asi každému hneď po tom, ako sa autá po nehode zabezpečia a účastníkom nehody je poskytnutá prvá pomoc v prípade, ak ju treba. Preto, keď sa bez zavolania objaví asistenčné vozidlo, mnohí jeho pomoc privítajú. Väčšinou však ide iba o lovcov nehôd, ktorí sa k nim dostanú ešte pred príchodom polície a okamžite začnú organizovať odťah auta a opravu.

Takáto pomoc vás však v konečnom dôsledku môže vyjsť veľmi draho. Najčastejšie sa stáva, že auto odtiahnu do neautorizovaného servisu, ktorý negarantuje opravu v zodpovedajúcej kvalite a ani originalitu, či pôvod použitých náhradných dielov. Taktiež sa môže stať, že pri oprave v takomto servise môžu nastať problémy s preplatením opravy poisťovňou.

Aj keď je nehoda nepríjemná vec, nepotrebujete „vnucovanú“ pomoc tretej strany. Stačí správne vyplniť záznam o nehode a spoľahnúť sa na asistenčnú službu, poskytovanú predajcom značky alebo poisťovňou.

Pri nehode myslite na dve veci:

Po prvé, v aute máte Záznam o nehode - formulár, ktorý ste dostali pri uzatváraní povinného zmluvného poistenia. Stačí ho na mieste pozorne vyplniť, nezabudnúť podpísať účastníkmi nehody. Popritom spravte mobilom niekoľko fotografií z miesta nehody. Ak nehodu videli svedkovia, vypýtajte si ich kontaktné údaje. Nezabúdajte tiež na reflexnú vestu, ktorú musíte mať po celý čas na sebe.

Asistenčnú službu vám poskytne väčšina poisťovní, prípadne priamo automobilka. Zväčša je táto služba spojená s povinnosťou riadne chodiť na servisné prehliadky do autorizovaných značkových servisov a platí po dobu poskytnutej záruky na vozidlo. Niektorí poskytujú dokonca doživotnú garanciu mobility, ktorá zahŕňa náhradnú dopravu pre posádku, vybavia požičanie náhradného vozidla, prípadne prenocovanie v hoteli.

Stačí potom zavolať na telefónne číslo asistenčnej služby a pracovníci jej dispečingu vám nielen poradia ako ďalej postupovať, ale tiež zabezpečia napríklad odťah havarovaného vozidla do autorizovaného servisu.

 

Cena opravy

Určite niekto namietne, že v autorizovaných servisoch bude oprava drahšia. V prípade poistnej udalosti je oprava krytá buď povinným zmluvným poistením alebo havarijným, pri ktorom platíte len spoluúčasť.

Každopádne, v autorizovanom servise máte istotu, že oprava bude vykonaná profesionálne. To značí, že najmä v novších autách s väčším množstvom elektroniky budú všetky bezpečnostné prvky a technológie fungovať optimálne. Pokiaľ chcete mať istotu, že vaše auto bude opravené kvalitne, pri zachovaní záruk výrobcu a garancii bezpečnosti auta na maximálnej úrovni, treba sa obrátiť na profesionálov v autorizovanom servise. V prípade vážnych nehôd a rozsiahlych opráv je použitie špičkových technológií kľúčom k správnej oprave vozidla a preto v týchto prípadoch odporúčame obrátiť sa na špecialistov. V takomto servise máte záruku, že auto dostanete po oprave nielen v dokonalom stave, ale oprava bude vykonaná za najkratší možný čas vzhľadom na najnovšie technológie a vybavenie takéhoto servisu.

 

Autor: Juraj Hrivnák

Zdroj: autoviny.sk