kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

V Bratislave pokoj: zatiaľ ani jeden cestujúci v MHD. Bez respirátora

Počiatočné obavy verejnosti sa nenaplnili. Cestujúci rešpektujú pravidlá a v MHD by malo byť bezpečnejšie.


Dopravný podnik Bratislava (DPB) zatiaľ neznamenal ani jedno hlásenie na cestujúceho v mestskej hromadnej doprave (MHD), ktorý by nemal prekrytý nos a ústa respirátorom. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa dopravcu Ľubica Melcerová.

"Cestujúci v bratislavskej MHD sú mimoriadne disciplinovaní, za čo sme im veľmi vďační. Z toho dôvodu ani nemuseli zasahovať dispečeri," spresnila Melcerová s tým, že aktuálne cestujúcim DPB nepripomína povinnosť nosiť respirátor.

Od pondelka (8. 3.) je vo vozidlách verejnej dopravy povinné nosenie respirátorov bez výdychového ventilu s klasifikáciou najmenej FFP2. Na cestujúceho v bratislavskej MHD bez respirátora môžu upozorniť ostatní cestujúci vodiča. Ten vyzve cestujúceho, aby si nasadil respirátor správne, ak ho má pod nosom či na brade, alebo aby vystúpil z vozidla. Ak neposlúchne, vodič kontaktuje dopravný dispečing, ktorý bude situáciu riešiť priamo na mieste s políciou.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR