kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Núdzový stav končí. Čo s TK a EK?

Predĺžená lehota na technickú a emisnú kontrolu platí aj napriek ukončeniu núdzového stavu.


Na Slovensku platí predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly na autách o tri mesiace od vyhlásenia mimoriadnej situácie pre pandémiu nového koronavírusu. Toto predĺženie platí iba na území Slovenska až do skončenia mimoriadnej situácie, pri ceste do zahraničia treba mať technickú a emisnú kontrolu platnú. Upozornilo na to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR na sociálnej sieti.

V súvislosti so situáciou v iných krajinách sa treba podľa rezortu dopravy oboznámiť s nariadením OMNIBUS II. "Keďže stanice emisnej a technickej kontroly v Slovenskej republike prevádzkujú svoju činnosť a zaviedli sme trojmesačné predĺženie platnosti technickej a emisnej kontroly, u nás sa nariadením OMNIBUS II neriadime," dodalo ministerstvo.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR