kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Polícia varuje pred nákupom neoverených vozidiel v Taliansku

V Taliansku sa opakujú prípady predaja kradnutých vozidiel, informoval policajný pridelenec v Ríme.

 

Autá v Taliansku v dobrej viere kupujú aj Slováci. Pri jeho zápise do evidencie alebo pri ceste v zahraničí ale neraz zistia, že vozidlo je v pátraní.

"Slováci radi kupujú motorové vozidlá od Talianov. V nejednom prípade sa ale pri registrácii ukáže, že sa vozidlo z dôvodu krádeže nachádza v národnom alebo medzinárodnom systéme pátrania," informoval Michal Slivka, hovorca policajného prezídia.

V takom prípade vozidlo „novému majiteľovi“ zoberú a talianske úrady rozbehnú zložitý proces zisťovania bližších okolností prípadu. Vozidlo býva často úradne odstavené aj niekoľko rokov.

o, či je vozidlo, ktoré si chcete v Taliansku kúpiť, zaradené do talianskeho systému pátrania po kradnutých vozidlách, si môžete preveriť na dvoch webových stránkach.

Jednou z nich je bezplatná stránka Ministerstva vnútra Talianskej republiky, kde si môžete vozidlo preveriť vložením evidenčného čísla alebo čísla podvozku: http://coordinamento.mininterno.it/servpub/ver2/SCAR/cerca_targhe.htm

Druhá stránka je spoplatnená a patrí Automobilovému klubu Talianska (ACI). Previerka tam stojí 8,83 eura: https://servizi.aci.it/VisureInternet/welcome.do

V databáze verejného automobilového registra (Visure della Bancha Dati PRA online) si môžete preveriť aj dodatočné údaje k vozidlu - zápis do registra, prepis, hypotéka a iné.

Auto preveríte tak, že do systému zadáte evidenčné číslo a ďalšie požadované údaje (priezvisko, meno, fiškálny kód, dátum narodenia, telefón, e-mail, potvrdenie e-mailu).

Oba kanály však majú podľa polície len informatívny charakter.

Zdroj: auto.sme.sk