kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Koniec súkromného vlastníctva áut sa blíži! Prvá automobilka v Európe zaviedla predplatné na spôsob Netflixu

Mesačná all-inclusive platobná stratégia alebo možnosť zdieľania vozidla s inými. Takto sa snaží zmeniť tradičný model vlastníctva nová automobilka.

Sesterská značka švédskeho Volva, Lynk & CO, začala ponúkať svoj obľúbený model 01 v Európe s netradičným predplatiteľským modelom.

Model 01 je blízkym príbuzným Volva XC40, s ktorým zdieľa platformu CMA a mnoho komponentov hnacieho ústrojenstva. Ale zatiaľ čo XC40 je k dispozícii s plne elektrickým pohonom, Lynk & CO 01 je v Európe dostupný iba ako plne hybridný alebo plug-in hybridný variant.

Značka Lynk & CO, ktorú spoločne vlastnia Volvo Cars a Geely Auto, zaznamenala úspech v predaji v Číne, kde bol model 01 prvýkrát uvedený na trh v roku 2017. Celkový predaj modelov značky odvtedy narástol na približne 570 000 kusov. Výrobca sa okrem toho v októbri pochválil so 147 960 predanými kusmi v Číne za prvých deväť mesiacov roka 2021, čo predstavuje 40-percentný nárast oproti roku 2020.

V Európe však Lynk & CO plánuje svoje autá skôr prenajímať, než predávať koncovým zákazníkom. Záujemcom začal ponúkať model predplatného za 500 eur mesačne s maximálnym mesačným nájazdom 1 250 km. Na rozdiel od operatívneho lízingu je nepochybnou výhodou možnosť zrušenia predplatného, a to prakticky kedykoľvek. Popredajný servis je zabezpečený prostredníctvom siete Volvo, ako aj špecializovaného call centra Lynk & CO v Holandsku.

Generálny riaditeľ Lynk & CO, Alain Visser, koncom minulého roka vyhlásil, že 95 percent áut v Európe smerovalo skôr k predplatiteľom ako kupujúcim. Ceny sa v jednotlivých krajinách mierne líšia, napríklad vo Francúzsku sa dá kúpiť iba plug-in verzia za 41 500 eur, čo je v porovnaní so sesterským Volvom XC40 menej až o 6 000 eur.

Autor: Peter Orosz
Zdroj: europe.autonews.com, AUTOVINY.SK