kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Dobrá správa pre vodičov, za milióny sa idú opravovať cesty

Slovenská správa ciest (SSC) pripravuje opravy poškodených vozoviek na cestách prvej triedy za predpokladanú cenu 3,24 miliardy eur bez dane z pridanej hodnoty. Zákazku naplánovanú na tri roky rozdelila na štyri časti podľa regiónov.

 

Práce v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji majú odhadované náklady 772,2 tisíc eur, v Banskobystrickom 371,25 tisíc eur, v Žilinskom a Trenčianskom 950,4 tisíc eur a Košickom a Prešovskom kraji 1,15 milióna eur.

Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk vo Vestníku verejného obstarávania, pri vysprávkach porúch na vozovkách ciest sa použije dýzová metóda, čiže technológia za studena pod tlakom. Lehota na otváranie ponúk je ôsmeho augusta.

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k prvému januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest prvej triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.

zdroj: webnoviny.sk