kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Dovolenka v Chorvátsku začína vo vlaku

Chystáte sa k obľúbenému slovenskému moru? Do Chorvátska sa veziete bez starostí – najbezpečnejšie, najekologickejšie a najkomfortnejšie – vlakom. Už druhý rok po sebe Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom ÖBB vypraví vlaky do Splitu.


Letné sezónne spojenie priblíži Chorvátsko a jeho obľúbené destinácie všetkým dovolenkárom. Nočný vlak spojí Bratislavu cez Viedeň so Splitom až do 24. septembra 2022. Vlak vyráža dvakrát týždenne z bratislavskej hlavnej stanice každý utorok a piatok o 15:51 a zo Splitu každú stredu a sobotu o 17:26. Za slnkom, plážou a relaxom odveziete auto, motorku aj domáceho miláčika.

Vlakové spojenie je skvelou alternatívou k náročnej jazde autom. Vyhnete sa kolónam či prípadným prekvapivým cenám pohonných hmôt. Podvečer nastúpite a ráno si užívate výhľady na more. Do Splitu prídete oddýchnutí a máte pred sebou celý voľný deň.

Ak sa rozhodnete pre ekonomicky najvýhodnejšiu ponuku – od 29,90 €, do Splitu sa odveziete v najmodernejšom, plneklimatizovanom sedadlovom kupé. Pre komfortnejšiu jazdu si môžete vybrať ležadlové alebo lôžkové kupé. V cene lístka v lôžkovom vozni je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky. Vo vlaku je k dispozícii možnosť zakúpenia drobného občerstvenia.

Cestovné doklady si zakúpite 180 dní pred odjazdom vlaku až do ich vypredania

Vlaky do Splitu stoja na najväčšej stanici s názvom Split – Predgrade, ktorá je priamo v centre mesta. Hneď vedľa je autobusový terminál, odkiaľ jazdia autobusy do množstva ďalších chorvátskych destinácií. Do cieľovej stanice Split vlak dorazí cca o 5 minút neskôr. Železničná stanica Split je priamo oproti prístavnému terminálu lodí, z ktorého viete využiť trajekty a vyraziť na okolité chorvátske ostrovy. Zostať však môžete aj v Splite, s úžasnou atmosférou pobrežného mesta s množstvom krásnych pláží.

Ideme autovlakom do Splitu. Pohodlne, bezpečne, výhodne a ekologicky.

Detailné informácie o spojení nájdete na www.zssk.sk/split.

Autor: inzerce Autoviny

Zdroj: autoviny.sk