kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Pozor! Polícia nasadila na vodičov kamiónov a autobusov novinku. Sľubuje si od toho vyššiu bezpečnosť na cestách

Polícia si v týchto dňoch poriadne preklepne vodičov kamiónovej a autobusovej dopravy. Nasadila totiž policajný autobus, ktorý monitoruje ich správanie.


Na slovenských diaľniciach existuje niekoľko fenoménov, ktoré dokážu bežnému vodičovi poriadne znepríjemniť cestu. Okrem tradičného problému v podaní „stredopruhárov“ ide aj o vzájomné predchádzanie kamiónov či ich vodičov, ktorí sa dostatočne nevenujú riadeniu Potom môžu vzniknúť rôzne tragické udalosti. Jedna taká sa stala na konci minulého mesiaca na 26. kilometri rýchlostnej cesty R7. Polícia možno aj kvôli tomu spustila akciu s názvom Autobus.

Bratislavskí dopravní policajti zasahovali v pondelok 30.5.2022 pri dopravnej nehode na 26. kilometri rýchlostnej cesty R7. Jedna osoba v dôsledku nárazu kamiónu do dvoch motorových vozidiel zahynula.
Zdroj: Facebook | Polícia SR - Bratislavský kraj

Pozor na autobus s čiernymi sklami

Polícia Slovenskej republiky už pred časom na monitorovanie dopravných priestupkov nasadila drony. Teraz však prišla s netradičným riešením, ktoré cieli predovšetkým na vodičov kamiónovej a autobusovej dopravy. Akcia je zameraná hlavne na používanie telefónu za volantom, nebezpečné predchádzanie a monitorovanie bezpečnej vzdialenosti medzi týmito druhmi vozidiel.

Na monitorovanie a zaznamenávanie správania vodičov kamiónov a autobusov používajú policajti kameru.
Zdroj: Facebook | Polícia Slovenskej republiky

 

Ako uvádza portál tvnoviny.sk, policajný autobus využívaný pri tejto akcii má odstránený obmedzovač rýchlosti a tým pádom môže ísť rýchlejšie ako 90 kilometrov za hodinu. Policajná akcia spočíva v monitorovaní správania sa vodičov na diaľnici pomocou kamery, ktorou spolujazdec vodiča v policajnom autobuse nahráva vodičov kamiónov. Pokiaľ sa preukáže porušenie zákona priestupkom, ktorý je uvedený vyššie, okamžite pred toto vozidlo vyštartuje sprievodná policajná kobra, ktorá vodiča zastaví. Video z policajnej akcie si môžete pozrieť na Facebooku Polícia Slovenskej republiky.


Po zistení priestupku za vodičom kamiónu alebo autobusu okamžite vyštartuje sprievodná policajná kobra.
Zdroj: Facebook | Polícia Slovenskej republiky


Pilotná akcia s veľkým potenciálom


Na našom území ide o pilotnú akciu podobného druhu. Je zameraná predovšetkým na zvýšenie bezpečnosti na našich cestách. Väčšina vodičov kamiónovej a autobusovej dopravy si totiž myslí, že na rýchlostných cestách a diaľniciach sú neohrození, nakoľko sú podstatne vyššie ako bežní vodiči. Policajná akcia začala v Bratislavskom samosprávnom kraji, no už teraz je jasné, že sa podobná kontrola môže vyskytnúť kdekoľvek na Slovensku.

Autor: David Hecl

Zdroj: autoviny.sk