kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Stáčanie tachometrov na automobiloch vlastne neexistuje

Problematika stáčania kilometrov má zásadný problém v názvosloví. V snahe oklamať kupujúceho sa dnes stáčajú kilometre na odometri.

Spoločnosť Iris Ident, ktorá je poverená technická služba kontroly originality, upozorňuje na nesprávnu terminológiu pri diskusii o stáčaní kilometrov. V médiách, auto.sme.sk nevynímajúc, sa neraz písalo o stáčaní tachometrov. Pritom tachometer ako taký nemeria prejdenú vzdialenosť, ale otáčky za minútu. Otáčkomer sa nedá „stiahnuť“, ani „pretočiť“. Prejdenú vzdialenosť meria takzvaný odometer. Jeho skratku ODO vidieť často aj v grafike palubných počítačov automobilov. Dnes častý neduh pri predaji ojazdených áut sa netýka  „stáčania tachometrov“. Výraz tachometer sa vžil ešte z čias, kedy sa jednalo o združený prístroj. Posledné skúsenosti z manipulovania kilometrov hovoria dokonca o pridávaní kilometrov pre vykazovanie fiktívnych pracovných ciest.

 

zdroj: auto.sme.sk