kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Česmad upozorňuje, že hraničné kontroly by nemali obmedzovať prepravy

Česmad Slovakia prijalo so znepokojením informáciu o dočasnom obnovení hraničných kontrol.


Informoval o tom hovorca združenia Roman Kment s tým, že podobné opatrenia v čase pandémie výrazne obmedzovali plynulú cestnú premávku a komplikovali pracovné podmienky dopravným firmám a výrobným podnikom.

"Obmedzenia na hraniciach výrazne prispejú k zhoršeniu podmienok nielen pre slovenských cestných dopravcov a ich vodičov, ale vytvoria ďalšie bariéry pre podnikanie a skomplikujú medzinárodnú cestnú dopravu v smere do západnej Európy," skonštatoval prezident združenia Pavol Piešťanský.

Česmad vníma dôvody, pre ktoré sa Česká republika rozhodla pristúpiť k obnoveniu kontrol na hraniciach so Slovenskom. Zároveň však apeluje na české a slovenské štátne orgány, aby vyvinuli maximálne úsilie pre čo najskoršie zrušenie rozhodnutia o dočasnej kontrole na hraniciach.

"Na zmiernenie dosahov počas prijatia opatrení navrhujeme zavedenie princípov v podobe tzv. Green Lanes, ktoré výrazne dopomohli k zachovaniu dodávateľských reťazcov aj v období koronakrízy," dodal Piešťanský.

Polícia Českej republiky začne od štvrtka (29. 9.) vykonávať kontroly po celej dĺžke štátnej hranice so Slovenskom, a to na 27 bývalých hraničných priechodoch. Tie zahŕňajú 17 cestných priechodov, sedem železničných a tri riečne. Dočasné kontroly sa zatiaľ zavedú na desať dní.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk