kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Nemeckým automobilkám a dodávateľom dochádzajú peniaze. Stop investíciám a sťahovanie

Energetická kríza vyťahuje peniaze z inak už ťažko skúšaného automobilového priemyslu. V Nemecku to vyzerá zle.


Rastúce ceny energií pripravujú Nemecko o investície v kľúčovom automobilovom sektore, kde čoraz viac spoločností čelí nedostatku likvidity. Uviedla to prezidentka priemyselného združenia VDA Hildegarda Müllerová v rozhovore pre utorkové vydanie novín Süddeutsche Zeitung. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Podľa nej má 10 % členov VDA v súčasnosti problémy s likviditou, zatiaľ čo ďalšia tretina očakáva výrazné problémy v najbližších mesiacoch. "V dôsledku toho už polovica našich členov zrušila alebo odložila plánované investície. A viac ako pätina sa teraz sťahuje do zahraničia," dodala Müllerová.

Dodávatelia komponentov pre automobilový priemysel zápasia najmä s vysokými nákladmi na energiu. "Musíme predovšetkým znížiť dane, odvody a doplatky," vyhlásila šéfka VDA a vyzvala zvlášť na zníženie dane z elektriny.
Nemecko čelí raketovému rastu účtov za energie od začiatku vojny na Ukrajine v dôsledku priškrtených dodávok plynu z Ruska. To viedlo v auguste k medziročnému zvýšeniu indexu výrobných cien o rekordných 45,8 %.

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk