kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Na R2 medzi Mýtnou a Lovinobaňou sa dokončuje vozovka a zvodidlá

Výstavba rýchlostnej cesty R2 v úseku medzi obcami Mýtna a Lovinobaňa v okrese Lučenec napreduje.


Aktuálne sa na stavbe realizujú jednotlivé vrstvy vozovky i montáž oceľových a betónových zvodidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Na R2 medzi Mýtnou a Lovinobaňou už pribúdajú aj protihlukové steny a oplotenie. "Upravujeme svahy a odvodnenie, na mostoch dokončujeme rímsy. Upravený kryt vozovky dostala aj cesta prvej triedy I/16 v obciach Mýtna a Lovinobaňa," dodala Žgravčáková. Vyše 13 kilometrov dlhý úsek by mal byť dokončený ešte tento rok.

Rýchlostná cesta R2 je vedená v údolí Krivánskeho potoka a jej súčasťou bude päť kilometrov dlhá mostná estakáda. Vo výstavbe je aktuálne i viac ako deväťkilometrový úsek R2 Kriváň - Mýtna, nadväzujúci na prevádzkovaný úsek R2 Pstruša - Kriváň, ktorý by mal byť dokončený v roku 2024. Po dokončení oboch úsekov získajú motoristi s výnimkou úseku Zvolen, západ - Zvolen, východ súvislé diaľničné spojenie z Bratislavy po Lučenec.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk