kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Psy nemajú autosedačku, no zabezpečiť ich treba

Veľkého psa nezmestíte do prenosnej klietky, no viete ho pripútať rovnako ako dieťa v detskej sedačke.

 

Foto: Škoda

Majiteľom psov, ktorí so sebou svoje zviera berú na dovolenku, ponúka Škoda praktické príslušenstvo pre bezpečné a čisté cestovanie so štvornohými miláčikmi.

Súčasťou dodatočnej výbavy môže byť aj bezpečnostný pás pre psa. Pás pri bežnej jazde zabráni psovi v pohybe a tým aj v rozptyľovanie vodiča. Pri prípadnej kolízie udrží psa na sedadle a zabráni tak jeho pohybu po náraze.

Psí bezpečnostný pás ponúka Škoda v štyroch veľkostiach od S až po XL. V spojení s vôdzkou ho možno používať aj pri prechádzkach.

Doplnok k bezpečnostnému pásu tvorí podložka pod psa určená pre druhý rad sedadiel. Poťah je dostatočne veľký na to, aby zakryl celú plochu zadných sedačiek a ochránil ju pred chlpami  a ďalšími nečistotami.

Pevná tkanina poťahu je nepremokavá a ľahko umývateľná. Protišmyková povrchová úprava zvyšuje bezpečnosť za jazdy. Pomocou očiek sa poťah pripevní k hlavovým opierkam predných a zadných sedačiek.

Tretím riešením je pozdĺžna deliaca mreža batožinového priestoru. Pomocou nej možno batožinový priestor rozdeliť na dve časti. Pes na jednej strane, kufre a ďalšie predmety na druhej. Alternatívou je i priečna mreža batožinového priestoru.

Svojho štvornohé miláčika môžu chrániť podobné riešenia, ktoré nepochádzajú priamo od výrobcov automobilov. Popruhy, podložky, vaky a deliace mreže možno zakúpiť takmer pre každý typ vozidla.

zdroj: auto.sme.sk