kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Autodopravcovia majú blokovať diaľničný priechod do Česka. Premávka je zatiaľ plynulá

Podľa aktuálnych dopravných informácií je premávka na hraničnom priechode zatiaľ plynulá.


Autodopravcovia plánujú od polnoci z nedele na pondelok (7. 11.) blokovať hraničný priechod s Českom na diaľnici D2 Brodské - Lanžot. Blokáda má trvať 24 hodín. Pre TASR to za Úniu dopravcov Slovenska (UNAS) a Asociáciu Žltý Anjel potvrdil Stanislav Skala z UNAS. Blokádou reagujú na zavedenie hraničných kontrol.

"Požadujeme českú stranu, aby dala záruku, že na hraničnom prechode Brodské - Lanžot bude doprava priebežná a maximálne zdržanie 20 minút. Týmto budeme žiadať ministra vnútra ČR, aby dal verejné vyjadrenie, že sa nebudú tvoriť kolóny na slovenskej strane, keďže tam dochádza k dopravným nehodám veľmi často," skonštatoval.

Skala tiež upozornil, že pokiaľ sa situácia nezlepší, budú blokovať aj ďalšie hraničné priechody zo slovenskej strany. Blokádu avizovali autodopravcovia v piatok (4. 11.). Plánovali zablokovať parkoviská, výjazdy z parkovísk aj D2. Prechod chceli umožniť len osobným vozidlám a zložkám integrovaného záchranného systému.

Česká republika ohlásila dočasné zavedenie kontrol na hraniciach so Slovenskou republikou pre zvýšenú nelegálnu migráciu koncom septembra.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk