kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Hrozivá štatistika! Na našich cestách v tomto roku vyhasli desiatky životov.

Dopravných nehôd na našich cestách stále neubúda. Vyhasína pri nich každoročne niekoľko desiatok ľudských životov.


Napriek tomu, že sú moderné autá čoraz bezpečnejšie, nehôd na našich cestách neubúda. Sčasti za to môžu práve moderné technológie, ktoré pozornosť vodičov častokrát odvracajú od vedenia motorového vozidla, no čiastočne za to môže aj ľudský faktor. V dôsledku nehôd každoročne vyhasne na Slovensku niekoľko desiatok životov. Bohužiaľ, tento rok to len potvrdil.

Desiatky obetí...

Ako cez víkend uviedla TASR, na našich cestách sa denne stane až 33 dopravných nehôd. V priemere pri nich vyhasnú dva ľudské životy za tri dni. Tento rok do štatistiky úmrtnosti na cestách pribudlo ďalších 200 obetí. Z tohto množstva bolo 165 mužov a 35 žien. Polícia informuje, že každoročne je možné si uctiť pamiatku všetkých zosnulých na cestách počas tretej novembrovej nedele.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová ďalej uviedla, že za prvých 10 mesiacov roka 2022 sa na Slovensku stalo až 10 098 dopravných nehôd. Je to zatiaľ o 1 771 nehôd menej ako v minulom roku. Napriek tomu je toto číslo príliš vysoké. Počet usmrtených ľudí je pritom za prvých 10 mesiacov tohto roka len o 10 nižší, ako tomu bolo v minulom roku.

33 nehôd denne

„Pri prepočte na počet dní sa denne na Slovensku stane približne 33 dopravných nehôd a v priemere za tri dni zomrú na našich cestách dvaja ľudia. Za každým číslom zo štatistiky je ľudský život, ktorý sa už nedá vrátiť, preto keď vyrážate na cesty, vždy myslite na to, aká je tenká hranica medzi životom a smrťou a jazdite tak, aby ste sa domov vrátili živí a zdraví,“ hovorí riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel.

Polícia sa každoročne snaží vynakladať veľké úsilie pri prevencii dopravných nehôd. Napriek tomu sa vždy nájdu vodiči, ktorí nerešpektujú pravidlá cestnej premávky alebo si dokonca za volant sadnú pod vplyvom alkoholu. Preto majte na pamäti, že auto je istým spôsobom zbraň a dokonale to vystihuje aj táto smutná štatistika. Hovorkyňa Prezídia PZ na záver dodáva, že netreba zabúdať ani na prácu tých, ktorí pri dopravných nehodách poskytujú profesionálnu pomo. Ide predovšetkým o lekárov, záchranárov, hasičov a policajtov.

Autor: David Hecl

Zdroj: autoviny.sk