kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Jazda na elektrickom aute sa predraží, ďalší prevádzkovateľ nabíjacích staníc na Slovensku zvyšuje ceny!

Po nedávnej aktualizácii cenníka spoločnosti GreenWay pristupuje k navýšeniu sadzieb aj ZSE Drive.


Začiatok budúceho roka bude mať pre fanúšikov elektrických vozidiel trpkú príchuť. Doteraz najvýhodnejší prevádzkovateľ nabíjacích staníc navyšuje od 1.1.2023 ceny za poskytované služby. Upravené budú vybrané sadzby v každom programe, vrátane jednotlivých druhov roamingu. Programy bez mesačných poplatkov (Guest a Eco) zaznamenajú plošné navýšenie ceny za nabíjanie o 10 centov za kWh. V rámci mesačného paušálu Partner sa mení len cena pomalého AC nabíjania zo súčasných 19 centov na 29 centov za kWh, cena paušálu (11,90 €) ako aj sadzby za využitie rýchleho nabíjanie zostávajú bez zmien.

Výraznejší nárast cien môžeme vidieť pri obľúbenom „neobmedzenom“ programe Flat, ktorý bude majiteľov elektrických vozidiel stáť každý mesiac o 20 eur viac (navýšenie zo 69 na 89 eur mesačne). Zmluvný objem 400 kWh v rámci paušálu zostáva bez zmeny, po prečerpaní vyhradených kWh budú môcť zákazníci programu Flat nabíjať za jednotnú cenu 0,29 € za kWh bez ohľadu na druh nabíjačky. To znamená, že za pomalé aj ultrarýchle nabíjanie zaplatí držiteľ neobmedzeného paušálu po prečerpaní rovnakú sumu.


ZMENY V ROAMINGU
Spoločne so základným cenníkom v sieti ZSE Drive sa navyšujú sadzby za využitie nabíjačiek v partnerskom a domácom roamingu. V závislosti od zvoleného programu a druhu roamingu bude sadzba za prečerpanú kWh navýšená od 10 do 20 centov. K najmenším zásahom došlo pri partnerskom roamingu v rámci programov Eco, Partner a Flat, kde sa navýšila len sadzba za rýchle a ultrarýchle nabíjanie o 10 centov za kWh.

Vodiči cestujúci do zahraničia si však môžu vydýchnuť, ceny za nabíjanie mimo územia Slovenskej republiky zostávajú nemenné, a to na úrovni 9€/hod za AC a 25€/hod za DC a UFC.

 


Autor: Peter Orosz
Zdroj: autoviny.sk