kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Diaľničiari by mali budúci rok otvárať hneď niekoľko nových úsekov diaľnic

Motoristi sa budúci rok môžu podľa ministra dopravy tešiť na niekoľko nových diaľničných úsekov


Ak pôjde všetko podľa plánu, motoristi sa na budúci rok môžu tešiť na niekoľko nových diaľničných úsekov. V koncoročnom rozhovore pre TASR to uviedol dočasne poverený minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR plánuje do prevádzky spustiť R4 Prešov – severný obchvat, prvá etapa, R3 – Tvrdošín – Nižná a koncom roka aj privádzač D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto. Okrem diaľnic a rýchlostných ciest by mali sprevádzkovať obchvat Plavnice a druhú etapu obchvatu Brezna.

V budúcom roku bude podľa Doležala dôležité pokračovanie výstavby diaľnice D1. Rezort dopravy zároveň aktívne pripravuje kysuckú D3. Ministerstvo tiež plánuje verejnosti predstaviť nový zákon o verejnej osobnej doprave, ktorého cieľom je zlepšiť koordináciu medzi jednotlivými druhmi verejnej dopravy, teda medzi vlakovou a autobusovou. V súčasnosti je podľa Doležala niekedy problém "napasovať" na seba vlaky a autobusy, v budúcnosti by sa mal tento systém zjednodušiť.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk