kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Od začiatku januára sa mení sieť vymedzených úsekov ciest s výberom mýta

V sieti vymedzených úsekov ciest od januára pribudne 11 nových a ukončí sa platnosť piatich vymedzených úsekov.


Vyhláška Ministerstva dopravy a výstavby SR ustanovuje s účinnosťou od 1. januára 2023 nový zoznam vymedzených úsekov diaľnic, ciest 1. triedy a ciest 2. triedy s výberom mýta. V sieti vymedzených úsekov ciest od januára pribudne 11 nových a ukončí sa platnosť piatich vymedzených úsekov, modifikujú sa rôzne parametre u 80 vymedzených úsekov. Informoval o tom manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis.

Spresnil, že na novovybudovaných 13,3 kilometra (km) cesty R2 medzi Mýtnou a Tomášovcami pribudnú dva vymedzené úseky ciest. Na rovnakej ceste vzniknú ďalšie štyri úseky rozdelením už existujúcich vymedzených úsekov v mieste križovatky. Vznikom novej križovatky zároveň zaniknú dva úseky a modifikované budú tiež dva úseky cesty 1. triedy, ktoré sa z nesúbežných stanú súbežnými.

Ďalší nový úsek podľa neho pribudne do siete vymedzených úsekov ciest prepojením Triblaviny a Chorvátskeho Grobu cestou II/127. Zmenou tried už existujúcich ciest na obchvate Topoľčian, v Ilave a na moste ponad Oravskú priehradu v Námestove pribudnú štyri nové vymedzené úseky ciest. V Námestove sa pre posun hranice intravilánu skončí platnosť jednému a v Ilave pre zmenu triedy cesty dvom vymedzeným úsekom ciest.

Dodal, že po všetkých úpravách vrátane tých, ktoré nemajú vplyv na výšku úhrady mýta (úseky spoplatnené nulovou sadzbou), sa počet vymedzených úsekov ciest zvýši o šesť. Ich celkový počet bude od januára 2004. Sieť vymedzených úsekov sa predĺži o 11 km na 8242 km.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk