kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Autá tvoriace Google Street View vyrážajú na cesty. Tu ich môžete stretnúť

Google tak ako každý rok, aj toho roku vypúšťa svoje mapovacie autá do sveta.


Svet je to veľký a neustále sa mení, takže to ako vyzerali ulice našich miest a obcí pred desiatimi rokmi už často neplatí. Preto Google vypúšťa svoje mapovacie vozidlá na cesty a do ulíc opäť, aby jeho mapová funkcia Street View mala stále čo najaktuálnejšie zábery.

Minulý rok stihli mapovacie vozidlá s 360° kamerami "pofotiť" mnoho ulíc vrátane tých v Bratislave i na Záhorí, tento rok sa na Slovensko chystajú opäť. Mapovanie začína teraz v marci a pokračovať bude zhruba pol roka do septembra 2023. Prvý správu o fotení našich ulíc priniesol portál Živé.sk

Mapovacie autá s typickým zariadením na streche s kamerami zachytávajúcimi celý priestor okolo vozidla budete môcť stretnúť v Bratislave (marec - september 2023), v Žiline (marec - september 2023), v Banskej Bystrici (marec - september 2023), a ďalej v Nitrianskom kraji (marec - september 2023), a v západnej časti Košického a Prešovského kraja (marec - september 2023).

Informácie prehľadne podľa jednotlivých štátov zverejnil Google na svojich stránkach.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, Google.com, podkapotou.sk