kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Škoda, Audi a BMW zvolávajú milióny áut pre vážnu chybu. Aj tie najpopulárnejšie modely

Automobilky koncernu VW i BMW postupne pridávajú zvolávacie akcie pre airbagy Takata. Tie môžu dokaličiť posádku.


Pred niekoľkými týždňami sa v databáze Rapex, ktorá zhŕňa zvolávacie akcie automobiliek v Európe, objavili státisíce modelov značky vrátane Fabie, či Superbu. Teraz prichádza rad na modely Audi. Tých je ešte viac a okrem bežnejších modelov medzi nimi nájdete aj športové TT, či R8.

Informácie o zvolávacích akciách aj v tomto prípade priniesol web svolavacky.cz. Pri zvolávaní airbagov značky Škoda ide o takmer 600-tisíc áut, Audi ich má cez milión. BMW zvoláva 725-tisíc áut. Opäť ide o airbagy značky Takata a opäť o degradáciu airbagov, ktoré v prípade nehody môžu zraniť cestujúcich.

Značka Škoda zvoláva do servisov po celom svete 580 068 vozidiel modelov Citigo, Fabia II. a III., Kodiaq, Octavia III., Rapid, Roomster, Superb II. a III. a Yeti vyrobených v rokoch 2012 až 2017. Dôvodom na zvolávanie je chyba na „rozbuške“ airbagu vodiča. Táto chyba môže viesť k nekontrolovanému rozvinutiu airbagu pri aktivácii. To môže spôsobiť uvoľnenie kovových úlomkov, ktoré môžu zraniť posádku vozidla, najmä vodiča. Za zvolávaním je nemecká KBA, ktorá registruje jeden prípad zranenia osôb spôsobený touto chybou. Či sa akcia týka vášho vozidla, si môžete overiť na tomto linku.

Audi zvoláva modelové rady A4 a A6, A5, Q5, TT a R8. Zvolávacia akcia sa týka modelov s rôznymi rokmi výroby v zásade od 2004 (Audi A4) až po 2017. Najviac je áut z modelov A4 a A6 - cca 850-tisíc, najmenej je športových áut TT a R8.

BMW zvoláva vozidlá z rád 1, 2, 3, 4, 5, 6, X1, X3, X4, X5, X6, M2, M3, M4, X5M a X6M z rokov 2012 až 2014.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Svolavacky.cz, podkapotou.sk