kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Práce na rekonštrukcii cesty medzi Vranovom nad Topľou a Parchovanmi sa začali

Stavebné práce na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája Vranov nad Topľou a Parchovany, sa už začali.


V rámci nich zmodernizujú úsek s dĺžkou takmer desiatich kilometrov a zrekonštruujú päť mostov. Vodičov v súvislosti s prácami za viac ako 11,6 milióna eur bez DPH čakajú aj dopravné obmedzenia. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Na celom úseku vymenia obrusnú a ložnú vrstvu krytu vozovky. Tam, kde to bude potrebné, vymenia konštrukciu vozovky a upravia podložie. Pre zosilnenie komunikácie tiež v niektorých miestach zrealizujú aj kladenie výstužnej geomreže. Po celej dĺžke pribudnú nové zvodidlá, smerové stĺpiky i dopravné značenie. V extraviláne rekonštruovanej komunikácie bude súčasťou modernizácie aj rozšírenie cesty na 9,5 metra.

"Na úseku zrekonštruujeme aj dve križovatky, päť autobusových zastávok a na 12 priechodoch pre chodcov sa pridá nové osvetlenie. V obci Sačurov sa nainštalujú nová meteostanica a automatické sčítače dopravy. Súčasťou prác bude taktiež kompletná rekonštrukcia piatich mostných objektov, ktoré sa nachádzajú na trase v extravilánoch Vranova nad Topľou a obcí Sačurov a Parchovany," spresnila s tým, že technický stav existujúcich mostov je nevyhovujúci, preto najskôr pristúpia k ich demolácii a následne tieto mosty vybudujú nanovo.

Výstavba má prebiehať za plnej premávky. Doprava bude usmernená dočasným dopravným značením. V blízkosti rekonštruovaných mostov vybudujú dočasné obchádzkové trasy, kde bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu pomocou svetelnej signalizácie. "Počas trvania stavebných prác budú prístupné všetky vjazdy a prístupy k pozemkom," dodala Tančáková.

Súčasná cestná komunikácia podľa jej slov nespĺňa požiadavky aktuálnych noriem. Cieľom rekonštrukcie, ktorej investorom je Slovenská správa ciest (SSC), je zabezpečenie plynulosti a zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Výstavba má byť ukončená do marca 2025.

 

Rekonštrukcia cesty
Zdroj: FOTO TASR – Milan Kapusta

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, podkapotou.sk