kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Slováci si čoraz častejšie kupujú jazdené „kombíky“ na úver

Presne 50 % vozidiel typu kombi kúpených u najväčšieho slovenského predajcu ojazdených automobilov AAA AUTO sa predáva na úver.


Dnešné vozidlá sú vďaka autosedačkám a uchyteniu Isofix oveľa bezpečnejšie než tomu bolo ešte pred pár rokmi. Bezpečnosti pomáha aj uprednostňovanie priestrannejších rodinných áut, ktorých sa len v sieti autocentier AAA AUTO tento rok predalo 54 % z celkového počtu všetkých predaných vozidiel. Tretina kupujúcich využíva financovanie vozidla od tretej strany – na úver, priamo u predajcu áut. Vyplynulo to z údajov skupiny AURES Holdings, prevádzkovateľa medzinárodnej siete autocentier AAA AUTO a Mototechna.

„Som rada, že dopyt po rodinných vozidlách rastie, pretože prináša aj rodine s jedným dieťaťom oveľa väčší komfort a vyššiu bezpečnosť ako menší, aj keď úspornejší hatchback. S ohľadom na stále neistú ekonomickú situáciu si rodiny stále častejšie kupujú vozidlá prostredníctvom nejakého variantu nákupu na splátky. Len v našich autocentrách si 46 % rodinných áut kupujú zákazníci na úver, vozidlá typu kombi dokonca až 50 %,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva skupiny AURES Holdings, ktorá spolupracuje s poprednými finančnými spoločnosťami na Slovensku.

Dopyt po rodinných vozidlách v autocentrách AAA AUTO je 54 % z celkového počtu. Najväčší záujem je o vozidlá SUV, ktoré tvoria 26,4 % z celkových predajov spoločnosti. Počet predaných kombi je 18,6 %. Záujem o MPV je za posledné 2 roky konštantný. Rodinné vozidlá sú najčastejšie v dieselovom prevedení. V prípade kombíkov pritom ide o 62,9 % áut, u MPV o 54,5 %, len u SUV prevažujú s 53,8 % benzínové pohony. Presne 22,4 % rodinných áut má náhon na všetky štyri kolesá a 34 % má automatickú prevodovku.

Najpredávanejšími značkami sú Škoda (28,3 %), Volkswagen (11,5 %) a Hyundai (8,3 %). Najobľúbenejšie sú potom medzi kombíkmi Škoda Octavia, Škoda Fabia a Volkswagen Passat, medzi vozidlami SUV sú to Kia Sportage a Škoda Kodiaq, medzi MPV dominuje Volkswagen Touran.


Najpredávanejšie rodinné vozidlá v SR v sieti autocentier AAA AUTO v roku 2023

1.Škoda Octavia

2.Škoda Fabia

3.Volkswagen Passat

4.Škoda Superb

5.Hyundai i30

6.Kia Sportage

7.Škoda Kodiaq

8.Hyundai Tucson

9.Škoda Karoq

10.Ford Focus

 

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR AAA Auto, podkapotou.sk