kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Škoda ukázala interiéry nových modelov Kodiaq a Superb: Na toto si musíte zvyknúť

koda ide s dobou a s dobou idú aj ovládacie prvky v nových modeloch značky.


Svetová premiéra nových generácií modelov Kodiaq a Superb sa blíži, Škoda pokračuje s postupným odhaľovaním týchto modelov. Nové palubné dosky a stredové tunely i sedadlá pôsobia povedome a v súlade s dizajnovou koncepciou automobilky. Je tu však niekoľko zásadných rozdielov v porovnaní s ostatnými modelmi i so súčasnými generáciami Superbu a Kodiaqa.

V prvom rade poteší prítomnosť trojice otočných ovládačov v spodnej časti stredového panela. Ovládanie vzduchotechniky tak bude intuitívne a jednoduché. Ovládače sú otočné, stlačiteľné a v strede majú displeje.

Ďalšou novinkou je premiestnenie voliča automatickej prevodovky DSG na stĺpik riadenia pod volant na pravej strane. Toto umiestnenie už dobre poznajú užívatelia nových modelov značky Volkswagen, najmä elektromobilov ID. Vodiči Superbov a Kodiaqov si však na takéto umiestnenie budú musieť zvykať. Automobilka prešla pomerne rýchlo od masívnej páky na stredovom tuneli, cez drobný volič na rovnakom mieste až po ovládanie pod volantom.

Vďaka premiestneniu voliča prevodovky sa však rapídne zväčší priestor v stredovom tuneli, kam napríklad Kodiaq dokáže umiestniť bezdrôtovú nabíjačku s výkonom 15 W až pre dvojicu smartfónov. Navyše budú oba sloty s aktívnym chladením. Superb dostane jeden, ale vykompenzuje si to USB-C konektormi s výkonom až 45 W. Novinkou je tiež konektor v oblasti spätného zrkadla na napájanie palubnej kamery.

Škoda hrdo hlási výraznejšie použitie ekologických materiálov. Najmä poťahy sedadiel vedia byť z recyklovaného polyesteru. Novinkou je tiež 13-palcový infotainment a 10-palcový digitálny prístrojový štít. Všetky detaily si môžete obzrieť na prehľadných infografikách v galérii.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda, podkapotou.sk