kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Bolo to intenzívne, no rýchle. Táto doplnková výbava sa v autách dlho neohriala

Automobilky mali skvelý nápad. Jedna z nich to zobrala z gruntu. Tento skvelý nápad však dostal po nose a rýchlo skončil.


Nápad sa objavil, rýchlo rozbúril hladinu internetových diskusií a prešlo zhruba 12 mesiacov a... a nápad ide do koša. O čo ide? BMW pred niekoľkými mesiacmi oznámilo spustenie predplatného na niekoľko funkcií vozidla. Najväčšie vlny urobilo vyhrievanie sedadiel. Zákazník si ho kúpiť nemusí, no keď príde zima a on si povie - aké by to bolo super, mať zadok v teple, informačno-zábavný systém mu umožní túto funkciu na diaľku aktivovať a predplatiť si jej užívanie.

Podľa šéfa predajov a marketingu, ktorý sa vyjadril pre britský Autocar však zákazník tento obchodný model neocenil. Vraj zákazníci cítia akoby platili za jednu vec dvakrát. A tan predplatné vyhrievaných sedadiel končí spolu s ďalšími funkciami, ktoré patria do balíka hardvérovo nainštalovaných komponentov, no funkčných až po diaľkovom odomknutí. BMW sa však predplatného ako takého nevzdáva úplne. Len ho bude rozvíjať tam, kde to dáva aj zákazníkom väčší zmysel - pri informačno-zábavných službách - napríklad pri strímovaní, hraní hier, či softvérových doplnkoch v oblasti softvéru - napríklad pri nových vylepšených funkciách parkovania a podobne.

AUTOR: © Zoznam/jh
Zdroj: podkapotou.sk

AUTOR: © Zoznam/jh
Zdroj: podkapotou.sk