kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Aktuálne ceny pohonných hmôt: Blíži sa zdražovanie, kedy skončí pokles cien benzínu a nafty?

Pokles cien palív sa má po niekoľkých týždňoch čoskoro zastaviť, už minulý týždeň cena ropy začala stúpať.

Ceny ropy sa počas minulého týždňa zotavili, pričom ropa Brent zaznamenala nárast o viac ako 2%. Za nárastom cien ropy stáli konflikty v Lýbii, ktoré viedli k poklesu produkcie ropy v krajine o milión barelov ropy denne v dôsledku blokády prístavov a ropných polí zo strany skupín, ktoré sú lojálne veliteľovi Khalifa Haftarovi. To vykompenzovalo spomalenie spotreby ropy spôsobenej koronavírusom. Líbya je domovom najväčších osvedčených zásob ropy v Afrike a podieľa sa 5% na celkovej kapacite krajín OPEC. V Prípade, ak by sa produkcia ropy v krajine obnovila, vytvorí sa priestor pre ďalší pokles cien ropy, a teda aj cien PHM na Slovensku.
Analytik spoločnosti X-Trade Brokers, Lukáš Lipovský očakáva, že tento týždeň klesne cena benzínu do jedného centu a cena dieslu do dvoch centov za liter oproti minulotýždňovým priemerným cenám. Budúci týždeň očakávame, že ceny benzínu a dieslu zaznamenajú nárast do jedného centu za liter oproti minulotýždňovým priemerným cenám. Ceny benzínu a dieslu na Slovensku zaznamenali počas minulého týždňa pokles o 0,3 centu za liter oproti priemerným cenám z predchádzajúceho týždňa. Zdražovanie by malo začať hneď od začiatku marca.

Ako sa približne v priebehu týždňa od 24. do 29. februára zmení cena palív?


Benzínové autá


Pri objeme nádrže 40 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 51,52 €, budúci týždeň to bude približne 51,18 €, ušetríte 0,34 €.
Pri objeme nádrže 50 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 64,40 €, budúci týždeň to bude približne 63,98 €, ušetríte 0,42 €.
Pri objeme nádrže 60 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 77,28 €, budúci týždeň to bude približne 76,77 €, ušetríte0,51 €.


Naftové autá


Pri objeme nádrže 40 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 47,36 €, budúci týždeň to bude približne 46,85 €, ušetríte 0,51 €.
Pri objeme nádrže 50 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 59,20 €, budúci týždeň to bude približne 58,56 €, ušetríte 0,64 €.
Pri objeme nádrže 60 litrov ste minulý týždeň za plnú nádrž zaplatili 71,04 €, budúci týždeň to bude približne 70,28 €, ušetríte 0,76 €.

Autor: Filip Kadlečík

Zdroj: autobild.pluska.sk