kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Ako si prepojiť auto so smartfónom?

Ak ste netrpezlivo čakali na ďalšie technologicky zamerané video od Volkswagenu, dočkali ste sa.


Tentokrát je zamerané na tých, čo radi využívajú svoj mobil aj v aute. Ako vlastne funguje konektivita, Apple CarPlay a Android Auto? Dá sa rozhranie dodatočne nainštalovať?

Volkswagen svoje služby spojené s konektivitou skrýva za skratkou Volkswagen App-Connect. Na výber máte tri možnosti prepojenia v závislosti od vášho zariadenia. Táto funkcia umožňuje legálne a bezpečne využívať váš telefón aj počas šoférovania.


Ako prepojiť auto so
Telefón môžete ovládať priamo prostredníctvom multimediálnej obrazovky v aute, pričom k dispozícii máte len tie aplikácie, ktoré sú pre vodiča užitočné a príliš ho nerozptyľujú. Ak ste sa tešili na YouTube v dopravnej zápche, nepotešíme vás. Avšak nemyslite si, že prepojením telefónu sa ukracujete o jeho možnosti. Skôr naopak. Máte prístup k užitočným appkám typu Waze, môžete počúvať hudbu alebo podcasty cez Spotify a dokonca používať aj hlasové povely na ovládanie Google Assistenta či Siri. Tým pádom máte vlastne prístup k celému svojmu smartfónu aj s kalendárom, kontaktami a správami. Tie vám systém z bezpečnostných príčin samozrejme neukáže, ale rád vám ich prečíta. Chcete odpísať? Svoju odpoveď môžete systému nadiktovať, keďže dnešné systémy hlasového rozpoznávania sú naozaj pokročilé.

Systém App-Connect v sebe zahŕňa službu MirrorLink, ktorá v špeciálnom automobilovom režime doslova „zrkadlí“ obrazovku smartfónu na multimediálny displej. Android Auto a Apple CarPlay už ponúkajú vlastné užívateľské rozhranie. Každý z týchto systémov má za cieľ v podstate to isté – preniesť obsah smartfónu na obrazovku multimediálneho systému auta. Avšak každý systém na to ide trochu inak a má iné funkcie.


Ako prepojiť auto so
Slovenský importér Volkswagenu pre vás pripravil video, v ktorom sa dozviete všetko o konektivite a teda systéme App-Connect. A myslíme tým naozaj všetko. Aj to, do ktorých áut sa dá konektivita dodatočne doinštalovať. Aj to, aký kábel by ste mali použiť. A kedy ho použiť ani nepotrebujete.

Video nájdete v tomto článku na stránke volkswagenblog.sk. Tam nájdete aj ďalšie zaujímavé články, testy a novinky zo sveta Volkswagenu, preto sledujte volkswagenblog.sk a aj sociálne siete Volkswagenu Slovensko.

Autor: PR článok, Porche Slovakia

Zdroj: podkapotou.zoznam.sk