kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Soroška je už voľná. Sanáciu svahu ukončili

Práce a obmedzenia na horskom priechode Soroška ukončili minulý týždeň.


Stavebné práce ako aj obmedzenia v doprave pre opravu oporného múru na horskom priechode Soroška v okrese Rožňava v uplynulých dňoch ukončili. Pre TASR to potvrdil hovorca Slovenskej správy ciest (SSC) Martin Guzi.

Stavebné práce stáli necelých 215.000 eur s DPH. "Prebiehali v pravom jazdnom pruhu smerom od Rožňavy do Košíc, doprava bola vedená v ľavom jazdnom pruhu, s využitím dočasného dopravného značenia a dočasnej svetelnej signalizácie," spresnil s tým, že ich ukončili v prvej polovici októbra.

Minulý týždeň čistili okolie stavby, rušili zariadenia staveniska a odstraňovali dočasné značenie o svetelnú signalizáciu. Obmedzenia trvali od konca júla.

Guzi pripomenul, že oporný múr na ceste I/16 na Soroške bol v dĺžke zhruba 60 metrov v havarijnom stave. Zrealizovali preto jeho sanáciu a zaistili stabilitu päty svahu mikropilótami, zriadili nové rímsy, vykonali zásyp a odvodnili cestné teleso, a pribudli aj nové zvodidlá v dĺžke okolo 40 metrov.

SSC v januári pre TASR potvrdila, že oporný múr na Soroške sa postupne rozpadáva a do rokliny sa zosypala jeho časť.

AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR,podkapotou.sk