kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Už žiadne triky! Takto odhalíte SKUTOČNÉ KILOMETRE pri jazdenkách z AAA Auto úplne zadarmo

Manipulácia s odometrom bude o niečo ťažšia. Záujemcovia o jazdené vozidlá zo známeho autobazáru si budú môcť overiť počet najazdených kilometrov bezplatne cez Register prevádzkových záznamov priamo na stránke.

 

  • Do RPZV povinne zaznamenáva údaje takmer 2 500 „prispievateľov“
  • Celoštátny RPZV je pripojený do medzinárodného systému EUCARIS

V spolupráci s Registrom prevádzkových záznamov vozidiel (RPZV) môžu záujemcovia o jazdené vozidlo v ponuke požiadať o bezplatný výpis z histórie vozidla, tzv. ODO-Pass. Tento výpis pomáha motoristom rozhodnúť sa na základe overených údajov z oficiálneho zdroja a chráni ich pred podvodmi so „stáčaním“ kilometrov.

Stačí, ak na stránke predajcu vyhľadáte vozidlo s logom RPZV pri fotografii, kliknete na ikonku a po uvedení mailovej adresy a telefónneho čísla vám register bezplatne vygeneruje kompletný ODO-Pass.

 


To, či je záznam pre vybrané auto k dispozícii, znázorňuje logo RPZV pri inzeráte. Po vyplnení údajov vám bude ODO-Pass zaslaný na uvedenú mailovú adresu.

Okrem toho môžu zákazníci pri výbere vozidla získať za zvýhodnenú cenu aj AUTO-Pass obsahujúci komplexné informácie o vozidle v aktuálnom čase. AUTO-Pass poskytuje komplexné záznamy, napríklad o predchádzajúcich nehodách alebo servise, ktoré by mal kupujúci poznať ešte pred zaplatením kúpnej ceny.

RPZV je zákonom zriadená inštitúcia, ktorá eviduje transparentnú históriu vozidiel počas ich životnosti. Jej cieľom je zvyšovanie transparentnosti a ochrana práv spotrebiteľa na trhu ojazdených vozidiel na Slovensku. Register dokáže identifikovať neoprávnenú manipuláciu s odometrom a uviesť, kto a kedy zaznamenal údaj.

RPZV tiež spolupracuje s EUCARISom, ktorý je medzinárodným systémom výmeny informácií o vozidlách. RPZV už odhalil približne 1.5 milióna prípadov, kedy došlo k zníženiu hodnoty najazdených kilometrov.

Autor: Peter Orosz
Zdroj: autoviny.sk