kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Začala sa oprava cestnej komunikácie, ktorá spája obec Ladzany s hranicou okresov Levice a Krupina

Zákon o cestnej premávke uvádza aj to, aké údaje o motoristoch sú uložené v informačnom systéme Policajného zboru.

Motocyklisti zo západu Slovenska poznajú Záhorie veľmi dobre. Jeho kľukaté cesty, vedľajšie cestičky a malebné obce a mestá im ponúkajú mnoho možností na jazdu, o ktorej sa dá veľa rozprávať. A čo sa tak do tohto originálneho slovenského regiónu vydať na niekoľko dní? Verte, že budete mať kadiaľ jazdiť!

Od akého veku môžu deti riadiť elektrickú kolobežku? A musia jazdiť po chodníku či po ceste? A ako je to s alkoholom u dospelých používateľov kolobežiek?

Elektrické kolobežky sú hitom dnešnej doby. Rýchlosťou to už mnohí v uliciach preháňajú.

NDS upozorňuje motoristov na plánované dopravné obmedzenie na diaľnici D1.

Pozreli sme sa na problematiku zákazových značiek, ktoré zakazujú vjazd určitým typom vozidiel. Viete aký je rozdiel prevošetkým medzi dopravnou značkou č. B 4 a č. B 5? Za nerešpektovanie takejto dopravnej značky vás neminie pokuta

Živelná pohroma dokáže zlikvidovať aj nové auto do pár sekúnd. V takomto prípade je potrebné sa ihneď obrátiť na svoju poisťovňu. My sme zisťovali či naše poistky kryjú aj škody spôsobené tornádom.

Určite ste už videli niekoho, ako jazdí alebo cúva na jednosmernej ceste v protismere. Takéto počínanie je v rozpore so zákonom a trestá sa. Výška pokuty pritom záleží od konkrétnej situácie.

Aktualizované 20.7.2021: Odpovedáme na otázku od čitateľa o tom, či motorista môže počas čakania na parkovisku či na ulici nechávať zapnutý motor na vozidle, napríklad pre funkčnosť klimatizácie.

Magazín Nature sa pýtal ľudí z celého sveta, kto má v dopravnej nehode zomrieť skôr. Výskum ukázal, že morálne voľby ohľadom samojazdiacich áut nie sú univerzálne vo všetkých krajinách.

Rada Európskej únie (EÚ) dosiahla dohodu s Európskym parlamentom o revízii pravidiel týkajúcich sa spoplatňovania ciest (Eurovignette) s cieľom znížiť emisie znečisťujúcich plynov a preťaženie infraštruktúry.