kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Týka sa to každého, kto si auto strieda v rodine alebo jazdí na firemnom.

Väčšina vodičov by už z autoškoly mala vedieť, ako správne jazdiť na rýchlostných cestách a diaľniciach. Zákon o cestnej premávke v tomto prípade hovorí úplne jasne:

Správne nastavenie spätných zrkadiel je rovnako dôležité ako dobré pneumatiky či funkčné brzdy. Napriek tomu si veľa vodičov neuvedomuje, že zlým nastavením vonkajších spätných zrkadiel zväčšujú mŕtvy uhol za ich autom. Takto tomu predídete.

Ukladanie pokút za neuhradenie diaľničnej známky by sa malo upraviť.

Od tohto mesiaca vstupuje do platnosti novinka, ktorú sme avizovali ešte minulý rok. Nové pneumatiky sú odteraz vybavené novými značeniami, ktoré budú ešte lepšie upresňovať ich vlastnosti.

Na štátnej ceste I/75 v šalianskej mestskej časti Veča sa začali rekonštrukčné práce.

Mestá a obce získajú, na základe novely zákona o cestnej premávke, od 1. mája novú možnosť sankcionovať držiteľov vozidiel za porušenie zákazu zastavenia a státia.

Pripravovaná novela Zákona o Policajnom zbore č. 171/1993 Z. z. je vo vnútrorezortnom pripomienkovom konaní. Očakáva sa, že kľúčové body novely budú schválené.

Nepleťme si pojmy, poznajme svoje povinnosti i práva. V dnešnej poradni sa venujeme vodičským oprávneniam.

Môže si mestský policajt vypýtať občiansky preukaz alebo ma predviesť na stanicu s putami? A môže zastaviť auto, ktoré nestavilo na stopke?

Správny tlak pomáha k bezpečnej jazde

 

Toto sú najčastejšie chyby, ktorých sa za volantom dopúšťame: