kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

Ukladanie pokút za neuhradenie diaľničnej známky by sa malo upraviť tak, aby okresné úrady stíhali rozhodovať o pokutách.

Pozná to snáď každý motorista. V zime nastúpime do auta, zapneme zapaľovanie a v priebehu pár sekúnd máme kompletne zarosené okná. Následné vysušenie, tak aby sa dalo s autom opäť jazdiť, pritom trvá podstatne dlhšie. Tento nepríjemný fenomén napriek tomu môžeme odstrániť pomerne jednoducho a predísť tak nielen pokute, ale taktiež aj zdravotným problémom.

Tohtoročná snehová nádielka a mínusové teploty vyčarovali mnohým fanúšikom bielej zimy úsmev na tvári.

Studené štarty sú v zime pre mnohých vodičov nočnou morou. Niektorí šoféri radšej dajú svoje auto pred odchodom „zohriať“, iní zase do auta nasadnú a idú. Aké je však optimálne správanie sa k motoru počas studených dní, keď auto stojí vonku v mrazoch?

RÚZ odmieta, aby sa kamionisti preukazovali testom pri vstupe do Nemecka.

Pozor na lovcov nehôd

Komu zavolať? Kto mi odtiahne auto? A kam vlastne? To sú otázky, ktoré preletia hlavou asi každému hneď po tom, ako sa autá po nehode zabezpečia a účastníkom nehody je poskytnutá prvá pomoc v prípade, ak ju treba. Preto, keď sa bez zavolania objaví asistenčné vozidlo, mnohí jeho pomoc privítajú. Väčšinou však ide iba o lovcov nehôd, ktorí sa k nim dostanú ešte pred príchodom polície a okamžite začnú organizovať odťah auta a opravu.

Aj keď je nehoda nepríjemná vec, nepotrebujete „vnucovanú“ pomoc tretej strany. Stačí správne vyplniť záznam o nehode a spoľahnúť sa na asistenčnú službu, poskytovanú predajcom značky alebo poisťovňou.

Doba pokročila a zákaz rozprávania už neplatí len medzi vodičom a cestujúcim.

Asistenčných systémov je už toľko, že pri jednotlivých testoch ani nemôžeme všetky spomínať. Nezostal by nám totiž priestor na nič iné. Mnohé sú užitočné a zachraňujú životy. Niektoré sú inovatívne, iné geniálne a ďalšie sú otravné. V prvej časti sa pozrieme na tie najdôležitejšie a tiež na tie, ktorých potenciál sa ešte nenaplnil.

Pri elektrických a hybridných elektrických vozidlách je batéria oveľa dôležitejšia a drahšia súčasť automobilu ako kedykoľvek predtým. Rastú tak aj požiadavky na ich údržbu. Inteligentné nabíjačky ponúkajú chytré režimy nabíjania, ktoré zodpovedajú typu batérie a udržujú jej optimálny stav.

Rezort dopravy má v prípade križovatky D1/D4 doložiť Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) ešte štúdiu uskutočniteľnosti.

Až 23 943 ľudí sa tento rok zapojilo do tradičnej motoristickej ankety Autobazár roka 2020. Svoje hodnotenie poskytli 1 064 autobazárom a predajcom nových automobilov.