kartySpoločnosť UNITED ASSISTANCE, s.r.o. zabezpečuje cestnú asistenciu, právnu asistenciu a domácu asistenciu. Súbor služieb poskytuje pre našich klientov nadštandardný komfort porovnateľný iba s uzavretím separátnych zmlúv u niekoľkých špecializovaných spoločností.

Viac ...

To, že sa s firemným autom, ktoré možno používať aj na súkromné účely, spájajú aj nejaké pravidlá, mnoho vodičov akosi prehliada. Robiť s nimi psie kusy nie je ten najlepší nápad. Pri najhoršom to môže viesť až k prepusteniu z práce.

ZÁKLADNÉ PRAVIDLÁ


Arogantný predávajúci: Ak pri predaji je predajca auta alebo majiteľ autobazára arogantný, nekupujte auto. Ak je nepríjemný už pri predaji, naznačuje to, že vás ľahko a rád oklame.

Túto otázku si pri platení za tankovanie vypočul azda každý motorista. V podobnej situácii viacerí len mávnu rukou, alebo sa vyhovárajú na to, že kartičku zabudli v aute. Poctivé zbieranie bodov však prináša viacero výhod, pre ktoré sa oplatí nosiť bonusovú kartu stále so sebou.

Starší vodiči uprednostňujú skôr vozidlá s minimálnou výbavou a jednoduchým ovládaním.

Dnes je Svetový deň bielej palice. Ide o každoročnú dopravno-preventívnu akciu, ktorá má upozorniť na nevidiacich ľudí na cestách a na to, ako by sa k nim mali vodiči správať.

Akvaplaning nastáva, keď už pneumatiky nezvládajú spod seba vytláčať vodu a strácajú tak kontakt s vozovkou – plávajú na vode ako vodné lyže.

Postup pri nahlasovaní vozidiel s dlhodobo neplatnou technickou a emisnou kontrolou

ktuálne prebiehajúca pandémia pomohla znížiť ceny ropy, o ktorú je v súčasnosti obmedzený záujem.

Stavebné práce na úseku rýchlostnej cesty R2 Kriváň – Mýtna by sa mali začať vo februári 2021.


Škoda ohlásila veľmi zaujímavý projekt. Jej aplikácia Sound Analyser, na báze umelej inteligencie pre smartfóny a tablety, nahrá zvuk vozidla a porovná ho s už dostupnými akustickými vzormi.

Nemecký Auto Bild zverejnil prvý test zimných pneumatík pre rok 2020. Ukazuje, že za kvalitu sa platí, ale zároveň aj to, že ani lacnejší plášť nemusí byť na zahodenie.

Zákazka má zahŕňať opravy vozoviek na cestách prvej triedy výmenou degradovaných vrstiev krytu vozovky.